7/7/11

Μια παρτίδα Poker


Χθες δεν είχα διάθεση ούτε να twittάρω ουτε να πειραματιστώ με το google+. Νύστα δεν είχα οπότε κάτι έπρεπε να κάνω, οπότε έβαλα ένα ποτάκι πήρα το laptop στη βεράντα, τράβηξα καλώδιο μέχρι τον router ( δεν εμπιστεύομαι το ασύρματο για τέτοιες υποθέσεις ) και συνδέθηκα σε ένα τραπέζι Texas Hold Em.

Έπαιξα αρκετή ώρα.. κέρδιζα – έχανα, χτυπούσα – πήγαινα πάσο και όλα αυτά τα συναφή.
Μέχρι που σε ένα καλο «χέρι» και ενώ έχουν πάει πάσο οι περισσότεροι έχει μείνει ένας Γερμανός ο οποίος είναι chip leader ( έχει τα περισσότερα λεφτά στο τραπέζι ).

Στα κοινά φύλλα έχουν ανοίξει Α,Κ,5 και εγώ στο χέρι μου κρατάω 5,Q

Ανοιγει και το 4ο φυλλο «7».
Βάζω bet $25 μόνο και μόνο για να τον ψυχολογήσω. Ήξερα ότι δεν κρατάει Α στο χέρι του. Αυτό που δεν ήξερα ήταν τι πιστευε αυτός για μένα. Πως με είχε ψυχολογήσει ( Επισημαίνω ότι να ψυχολογήσεις ένα παίχτη σε τέτοια κατάσταση είναι πολύ δυσκολο, γιατι πολύ απλά δεν τον έχεις απέναντί σου ). Μου κάνει raise στα $50 και έχω 15’’ να σκεφτώ αν θέλω να χάσω ή να κερδίσω. Εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου και «τα είδα».
Έρχεται λοιπόν και η στιγμή της αποκάλυψης. Το river όπως λέμε ή αλλοιώς το τελευταίο κοινό φύλλο στο τραπέζι. Ανοίγει και είναι Α. Άρα πλέον στα κοινά έχουμε Α,Κ,5,7,Α. Κάνω check ( ντούκου που λέμε ) και περιμένω να δω πως θα αντιδράσει. Βάζει άλλα $50. Είναι πλέον φανερό ότι έχει ζευγάρι στον Ρηγα ( Κ ) και προσπαθεί να με διώξει με ένα μεγάλο bet.

Στα 15’’ που είχα στη διάθεσή μου σκέφτηκα το εξής: «Μλκ.. ο τύπος είναι Γερμανός και έχει μάθει να πηγαίνει by the book. Μπλόφαρέ τον άσχημα». Ετσι και έκανα!! Του κάνω raise στα $125 ( ότι είχα δηλαδή ) και περιμένω να πιστέψει ότι κρατάω Α στο χέρι μου!! Το σκέφτηκε 5-7’’ και τελικά πήγε πάσο!! Εκεί ανακουφίστηκα.. Όχι για τα λεφτά που θα έχανα, ουτε για αυτά που θα κέρδιζα.. Ετσι και αλλοιώς παίζω κυρίως για το συναίσθημα που μου αφήνει μια νικη ή μια ήττα.
Ανακουφίστηκα λοιπόν γιατί το ένστικτο μου ήταν αληθινό. Ο τύπος ή είχε Ρήγα (Κ) ή πήγαινε να με διώξει απ το παιχνίδι βάζοντας μεγάλα ποσά μέσα.

Γιατί τα λέω όλα αυτά τώρα θα μου πείτε. Σίγουρα όχι γιατί θέλω να σας πω ότι κέρδισα λεφτά!!

Γιατί πολύ απλά και η πολιτική είναι μια παρτίδα Poker. Έχεις τα μεγάλα κεφάλια που σου βάζουν μεγάλα ποσά και σε βγάζουν συνεχώς εκτός παιχνιδιού. Συνεχώς αυτό το πράγμα. Πασο, πάσο, πάσο. Ετσι δεν διεκδικείς με τίποτα τα λεφτά που χάνεις. Απλά τροφοδοτείς τους υπολοιπους με τσαμπα ( χωρίς κόπο ) λεφτά και είσαι συνεχώς χαμένος.
Μπλόφα λοιπόν κύριοι της πολιτικής. ΜΠΛΟΦΑ ( χρεωκοπία ). Μπλοφάρετε και λίγο. Δε έχετε να χάσετε τίποτα. Ετσι και αλλοιώς στο συγκεκριμένο τραπέζι σας παίρνουν τα σώβρακα, οπότε σώστε  ότι μπορείτε να σώσετε από τη παρτίδα.